Linnet, 7100 Vejle

Dræbersnegle i Linnet

Hvordan er udbredelsen ?

🙂 I foråret 2008 fik vi en barfrost-periode og den blev kombineret med et tørt forår. Det kunne dræbersneglene ikke lide og plagen 2008 har været ganske meget reduceret. 

😥 Midt i juni 2007 nåede sneglede til Højløkkevej 46 (Søren og Anne Dorit). Der har været sneglefrit indtil da - men de kom med en regnperiode!

29.06.2007 / SPV

🤨 Bestyrelsen drøftede kort plagen fra dræbersneglene (2005).

Der findes rigtig meget litteratur om disse snegle, så det vil vi ikke gengive her.

Derimod kunne en kortlægning være interessant - og måske en fælles samtidig indsats ???

Nederst på siden findes dog alligevel en vejledning fra Danmarks Naturfredningsforening - det kan da også blive formeget u-natur for dem!

12.07.2005 / SPV

Dræbersnegle som lokkemad!

Giv dræbersnegle spaden

Dræbersneglen er kannibal og en landeplage - giv den spaden, lyder rådet fra Danmarks Naturfredningsforening.

”Hak sneglen over med en spade. Lad delene ligge - eventuelt på et udvalgt sted i haven. Kig efter næste morgen, mens duggen endnu ikke er fordampet - så kan man formentlig se en håndfuld artsfæller kaste sig over resterne af gårsdagens snegl. Hak også de nyankomne snegle over og lad dem ligge, så de kan tiltrække endnu flere til næste morgen. På den måde kan man ”suge” dræbersneglene til et udvalgt område af sin have og aflive dem.”
Så barske lyder anvisningerne fra Danmarks Naturfredningsforening, når det gælder håndteringen af den upopulære iberiske skovsnegl - også kaldet dræbersneglen.

Sneglen er blevet en landeplage for mange danske haveejere, som må se deres territorium invaderet af den nøgne spansk-portugisiske snegl.
Det fugtige klima i Danmark er ideelt for hermafroditten, som lægger op til 400 æg i sin levetid, hvis ikke den bliver holdt nede.
Udover at ”æde sig gennem landskabet” påvirker den også andre arter negativt - f.eks. vores hjemmehørende sorte skovsnegl. Derfor er der al mulig grund til at bekæmpe den invaderende grovæder, skriver Danmarks Naturfredningsforening i en pressemeddelelse.

”Man kan bruge sneglegift, men det rammer også andre arter og er kun symptom-behandling. Derfor er vi imod gift - og når man stopper med at lægge gift ud, vender sneglene bare tilbage fra naboens have. Vi foreslår i stedet, at man vender dræbersneglens aggressive adfærd mod den selv.
Dræbersneglen er nemlig kannibal,” påpeger Bo Håkansson, biolog i Danmarks Naturfredningsforening.

Kilde: Landbrugsavisen, 12.07.2005